top of page

SPLOŠNI POGOJI

HIŠNI RED TERASSE JERUZALEM RESORT

Spoštovani gostje!

Splošni pogoji za najem in koriščenje namestitvenih kapacitet Terasse Jeruzalem Resort (Vinolentia d.o.o. Stara cesta 34a 9240 Ljutomer), so objavljeni na spletni strani www.jeruzalem-resort.com. Gosti so seznanjeni z njimi in jih sprejmejo z oddajo rezervacije oz. s prijavo v ustni, pisni ali elektronski obliki. Vinolentia d.o.o. potrdi rezervacijo ob prejemu 30% predplačila gostov na TRR, kateri je naveden na ponudbi. S splošnimi pogoji se lahko gostje seznanijo na spletni strani www.jeruzalem-resort.com in v namestitvah. Vinolentia d.o.o. si pridržuje pravico spremeniti splošne pogoje brez predhodnega obvestila. Zavezuje se, da bo pogoje javno objavila na svoji spletni strani.

 

I. REZERVACIJA oz. PRIJAVA

Stranka lahko rezervira oz. odda rezervacijo po telefonu +386 31 323 231, na spletni strani ali po elektronski pošti: booking@jeruzalem-resort.com. Na telefonske klice in e-maile odgovorimo v najkrajšem možnem času. Uradni delovni čas je od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro.

Stranka oz. gost navede vse zahtevane podatke in jamči za njihovo verodostojnost. Rezervacija se opravi ob 30% predplačilu najema namestitvene kapacitete na TRR naveden na ponudbi. Nakazilo preostalih 70% zneska rezervacije se mora opraviti najkasneje 7 dni pred prihodom gostov v namestitveno kapaciteto na TRR naveden na ponudbi. V kolikor najemodajalec ne prejme predplačila in plačila celotnega zneska rezervacije v dogovorjenem roku, si najemodajalec pridržuje pravico do odpovedi rezervacije.

Med samim procesom rezervacije in kontaktiranjem strank, lahko že pride do rezervacije za iste datume iz direktnih spletnih portalov. V tem primeru si pridržujemo pravico do odpovedi vaše rezervacije brez stroškov odpovedi. Zaradi navedenega priporočamo, da rezervacijo opravite hitro in enostavno direktno preko naše spletne strani.

Vaša rezervacija je potrjena, ko prejmete potrdilo o rezervaciji na vaš e-mail.

Opcijske rezervacije niso možne.

 

II. PLAČILO

Za dan plačila se šteje dan, ko stranka (ali v njegovem imenu druga oseba) odda nakazilo na transakcijski račun najemodajalca (Vinolentia, d.o.o.), kateri je naveden na ponudbi.

Gost poravna akontacijo za rezervacijo najkasneje v 24 urah po prejetju ponudbe. Gost mora obvestiti ponudnika o plačilu akontacije na e-mail booking@jeruzalem-resort.com ali na +386 31 323 231. V kolikor je čas od rezervacije do prihoda gostov krajši od 7 dni, gost opravi predplačilo celotnega zneska rezervacije pred prihodom v namestitev. Predplačilo je pogoj za rezervacijo. Nakazilo preostalih 70% zneska rezervacije se mora opraviti najkasneje 7 dni pred prihodom gostov v namestitveno kapaciteto na TRR naveden na ponudbi. V kolikor najemodajalec ne prejme predplačila in plačila celotnega zneska rezervacije v dogovorjenem roku, si najemodajalec pridržuje pravico do odpovedi rezervacije.

Urejeno imamo negotovinsko plačilo. Za morebitne dodatne storitve boste prejeli račun na vaš email, katerega poravnate na naš TRR: SI56 0700 0000 3329 712 odprt pri GB d.d.

 

 

III. ODPOVED REZERVACIJE:

Stranka ima pravico do pisne odpovedi rezervacije namestitve ne glede na razlog. Odpoved rezervacije se pošlje na e-mail: booking@jeruzalem-resort.com.

V primeru odpovedi rezervacije ima Vinolentia d.o.o. pravico do povračila stroškov.

- V primeru odpovedi rezervacije več kot 15 dni do prihoda ne glede na razlog odpovedi, najemodajalec (Vinolentia, d.o.o.) najemniku izda dobropis v vrednosti že vplačanega zneska ali v obliki darilnega bona. 

- V primeru odpovedi rezervacije manj kot 15 dni do prihoda ne glede na razlog odpovedi, si najemodajalec (Vinolentia, d.o.o.) pridržuje pravico, da si zadrži stroške odpovedi v višini že vplačanega zneska rezervacije. 

- V primeru da najemnik predčasno zapusti namestitev ali najemodajalca ne obvesti o svojem ne prihodu v namestitev, si najemodajalec pridržuje pravico do stroškov odpovedi v znesku celotne rezervacije.

- COVID-19, glede na to, da virus razsaja že dlje časa, gostje z rezervacijo sprejemajo riziko, kateri bi jim lahko onemogočal prihod v namestitev. Virus ni več razlog za brezplačno odpoved rezervacije. Odpoved rezervacije zaradi virusa in s tem povezani stroški odpovedi, se obravnavajo po istih splošnih pogojih kot pri odpovedih zaradi drugih razlogov.

IV. PRIHOD IN ODHOD

Prihod 

Prihod v namestitev je možna samo ob predhodni rezervaciji namestitve.

Prihodi so možni od 15.00 ure naprej.

Urejeno imamo hitro prijavo (self-check-in), pred prihodom boste prejeli varno email povezavo kamor prosimo natančno vnesite vse zahtevane podatke za prijavo. Za pravilnost vnešenih podatko stranka odgovarja sama, najemodajalec NE prevzema nobene odgovornosti za napačno vnešene podatke. Po prejemu podatkov boste prejeli šifro sefa z ključi.

Stranka mora svoj prihod v namestitev obvezno sporočiti na telefonsko številko +386 31 323 231.

Za pozne prihode se je potrebno v naprej dogovoriti z osebjem Vinolentie d.o.o. (v naprej najemodajalec). Zgodnejši prihod v namestitev je možen samo v primeru, če je namestitev prosta po dogovoru z najemodajalcem.

Po predhodnem dogovoru se lahko najemnik z najemodajalcem dogovori za prenos prtljage ob prihodu in odhodu.

V primeru tedenskega bivanja, po dogovoru z gostom uredimo brezplačno čiščenje apartmaja (maximalno 2 x v enem tednu v primeru tedenskega bivanja).

V primeru tedenskega bivanja, po dogovoru z gostom enkrat zamenjamo posteljno perilo.

Na željo gosta imamo možnost dnevne menjave brisač. Ker se trudimo biti okolju prijazni, goste vseeno naprošamo, da brisač ne zavržejo že po prvi uporabi, ampak le če je res potrebno.

Možnost izposoje naprave za notranjo in zunanjo komunikacijo na željo gosta.

Odhod

Odhodi iz namestitve so do 10.00 ure dopoldan.

Urejeno imamo hitro odjavo (express Check - out): Ob odhodu najemnik (gost) vrne najemodajalcu (Vinolentia d.o.o.) ključe namestitve v sef, kjer jih je tudi prevzel.

Ob 10.15 uri osebje pride pripravit namestitve za prihodnje goste. V kolikor osebje pri pripravi namestitve opazi poškodbe na namestitvi ali morebitno krajo predmetov iz namestitve, si najemodajalec pridržuje pravico do izstavitve računa za nastalo škodo ali odtujitev stvari gostu.

Račun za storitve prejmete na vaš email. V označenem roku plačila gost mora poravnati še morebitne dodatne storitve na TRR naveden na računu.

 

V. SPLOŠNO

 • Bivanje v namestitvah je dovoljeno izključno gostom, ki se prijavijo najemodajalcu (Vinolentia d.o.o.) oz. pri njegovih pooblaščenih osebah. Najemodajalec NE prevzema nobene odgovornosti za osebe, ki se ne prijavijo najemodajalcu. Osebe, ki niso prijavljene in se nastanijo v namestitvah brez vednosti najemodajalca so same materialno in kazensko odgovorne.

 • Ob odhodu gostje preverite, da je vsa posoda umita in pospravljena v omarah, za sabo pospravite smeti in jih odnesite iz namestitve.

 • V primeru opažene povzročitve škode iz malomarnosti ali objestnosti vas bomo zanjo bremenili. Objekt se pregleda po odhodu gostov v času čiščenja in priprave za nove goste. Prosimo, da nas obvestite o nenamernih poškodbah opreme ter o videnih poškodbah na namestitvi v kolikor se vam pripetijo v času bivanja ali pa jih opazite v času bivanja.

 • V namestitvah je prepovedano kajenje! Kajenje je dovoljeno na terasi, ogorki se ugašajo v pepelnik!

 • Domače živali so dovoljene po dogovoru z lastnikom za doplačilo. Domače živali se ne smejo gibati po posteljah ter na drugem pohištvu v hiši. Prav tako je prepovedana uporaba brisač v hiši za hišne ljubljenčke.

 • Namestitve so namenjene sprostitvi in počitku, zato je med 22.00 uro in 6.00 uro potrebno vzdrževati red in mir, ter biti obziren do drugih gostov in sosedov. V kolikor gostje ne spoštujejo javnega reda in miru, si najemodajalec pridržuje pravico do takojšnje odslovitve gostov iz namestitve.

 • Prosimo, da zapirate vhodna vrata in nastanitev ne puščate odklenjenih. Odprete jih s ključem, ki ste ga prejeli – zato ga ob izhodu imejte vedno s sabo. Prav tako ob vašem izhodu zaprite vrata na balkon in teraso!

 • Ob uporabi klimatske naprave prosimo, da so vrata in okna zaprta.

 • Prosimo, da po nepotrebnem ne trošite vode in da brisač ne zavržete že po prvi uporabi, saj se trudimo biti okolju prijazni.

 • Masažna kad / bazen: prvo polnjenje opravi lastnik oziroma upravitelj. V kolikor ob vašem prihodu ali v času bivanja voda ne izgleda čisto, pred uporabo obvezno kontaktirajte upraviltelja.

 • Parkirišče za goste je v bližini namestitev. Parkiranje je na lastno odgovornost in za morebitne poškodbe na avtomobilih NE odgovarjamo.

 • V apartmajih je na voljo brezplačen Wi-Fi, geslo je zapisano v info mapi v namestitvah.

 • Prosimo, da gostje uporabljate vse naprave v namestitvah varno in kot dober gospodar. V kolikor povzročite namerno škodo ali škodo iz malomarnosti, ste jo gostje dolžni povrniti.

 • Če pride do okvare na vodovodnem in električnem sistemu ali do ostalih okvar, prosimo da gostje to nemudoma sporočite na kontaktno telefonsko številko +386 31 323 231.

 • Požarni red, skupaj z oznakami zasilnih izhodov je izobešen v namestitvah. V primeru požara se ravnajte po požarnem redu in se predhodno informirajte o lokaciji gasilnega aparata.

 • Ob odhodu morate gostje pomiti posodo, odstraniti odpadke, očistiti žar (v kolikor je možnost uporabe žara in ste ga uporabljali).

 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet Terasse Jeruzalem Resort Vinolentia d.o.o. NE odgovarja za vrednostne predmete, denar in osebne predmete gostov. Prav tako NE odgovarja za vozila gostov na parkirišču.

 • V primeru bivanja otrok v namestitvah Terasse Jeruzalem Resorta, lastnik in upravitelj ne odgovarja za morebitne nesreče in poškodbe otrok. Bivanje otrok je dovoljeno izključno na lastno odgovornost oz. na odgovornost staršev ali skrbnikov, saj namestitve niso ustrezno varnostno urejene za bivanje otrok.

 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet Terasse Jeruzalem Resort ne odgovarja za morebitne izpade elektrike, vode, interneta iz razloga napak na omrežju, vzrokov s strani dobavitelja ali zaradi posledic vremenskih razmer.

 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet Terasse Jeruzalem Resort ne odgovarja za nastalo psihično in fizično škodo zaradi višje sile (nevihta, toča, vihar,...)

 • Zaradi višje sile (udar strele, nevihta, toča, naliv,...) lahko pride do škode ali nedelovanja določenih stvari v namestitvah, za kar najemodajalec ne more odgovarjati. V kolikor je le možno se v takšnih primerih škoda sanira kolikor hitro se le da. Čas sanacije je odvisen od izvajalca in ne od najemodajalca. V takšnih primerih zaradi višje sile, najemodajalec ni dolžan najemniku manjšati cene rezervacije oz. dajati popusta zaradi nedelovanja stvari oz. povzročene škode zaradi višje sile.

 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet Terasse Jeruzalem Resort ne odgovarja za morebitne motnje s strani sosedov (hrup, delo v vinogradih in druge motnje) ter sosedovih in okoliških živali (pasji lajež, prihod mačk k namestitvam, smrad iz kmetije...). Prav tako ne odgovaja za povzorčene motnje na dovozih ter hrupa iz razloga vzrdževalnih in drugih del (dela na vodovodni, elektro napeljavi, rekonstrukcija ceste,...) in ni dolžen najemniku manjšati cene rezervacije oz. dajati popusta zaradi motenj.

 

VI. DOPLAČILA:

V namestitvah so možna doplačila, o katerih ste seznanjeni ob sami rezervaciji.

 

VII. DARILNI BONI:

V primeru plačila z darilnim bonom, ob rezervaciji na spletni strani zapišite v opombe številko darilnega bona, označite plačilo akontacije z bančnim nakazilom, vendar akontacije ne plačujte dokler vas ne kontaktiramo. V primeru koriščenja darilnih bonov lahko pride do doplačila do polne vrednosti cene glede na sezono. Prav tako lahko pride do plačila stroška končnega čiščenja in obvezne turistične takse.

 

Želimo, da bo vaše bivanje prijetno in nepozabno!

 

Terasse Jeruzalem Resort

Vinolentia d.o.o.

 

Splošni pogoji so posodobljeni in začnejo veljati z dnem 01.02.2024.

bottom of page